To ja, wasza okrutna pani moderator.
Witam wszystkich
Chyba nie mam uprawnień, żeby zamieszczać takie piękne ogłoszenia, które mogłyby się wyświetlać tylko nad moim działem. Dlatego piszę, co mam do przekazania, tutaj.
Jak wszyscy dobrze wiedzą, dyskusje w dziale o muzyce opierają się głównie na linkowaniu. To zrozumiałe - trudno rozmawiać o danym utworze bez uprzedniego przesłuchania, poza tym cała kulturalna kategoria jest stworzona także po to, żeby polecać, co dobre, pozostałym forumowiczom. Strona jest stosunkowo młoda, ale już nagromadziło się całe mnóstwo niepodpisanych linków, co zaburza nieco jej przejrzystość i utrudnia odszukanie, co już było, a czego nie. Podobna sytuacja ma miejsce np. w dziale Humor, ale tam już nie mam władzy
Dlatego właśnie wprowadzam szczegółowo określone zasady linkowania.Linkując dany kawałek, opisujemy go w następujący sposób:Wykonawca - Tytuł
W tematach takich jak 'Soundtrack', proponuję zamieszczać odnośniki następująco:Tytuł filmu: Wykonawca - Tytuł
Tytuły polskie zazwyczaj są pisane małymi literami (oczywiście z wyjątkiem pierwszego słowa), np:
Myslovitz - Chciałbym umrzeć z miłości
Tytuły angielskie zaś (również: zazwyczaj) pisane są z dużych liter, np:
Dire Straits - Brothers In Arms
Instrukcja dla tych, którzy nie wiedzą, jak zamieścić taki opisany link:
Należy się w tym celu posłużyć bardzo prostym kodem url, a wygląda to tak:
[url=http://itakdalejitakdalej]Wykonawca - Tytuł[/url]Proste? Proste ;d
Poza tym bardzo proszę, w związku z nagminnymi błędami, żeby postarać się pisać prawidłowo nazwy własne - zarówno nazwiska i tytuły. Tyczy się to także filmów i książek.W ZWIĄZKU Z CZĘSTYM WYGASZANIEM LINKÓW:Jeżeli tylko ktoś zauważy, że któryś odnośnik jest nieaktualny, proszę nie zwlekać i zgłosić się z tym do mnie na PW - w jak najszybszym czasie wkroczę do akcji
(No i dodam jeszcze, że poświęciłam dwie godziny, żeby edytować wszystkie dotychczasowe posty, coby ujednolicić forum i stosować się do własnych zasad ;dd)
Będzie przejrzyściej, ładniej i prościej
Jeżeli macie jakieś uwagi, propozycje, pytania czy cokolwiek innego w tym guście - komentujcie tutaj.
Bardzo proszę o dostosowanie się i dziękuję za uwagę