JDu napisał(a):
Future Sound - głównie elektroniczne brzmienia, drum&bass, trip hop i inne wszelkie odmiany skomputeryzowania i zamknięcia dźwięków w blaszanych pudłach o wszelkich nazwach. Innowacyjne próby, kombinacje, pomysły i impresje DJów.
Crime Wave - muszę przyznać, że genialne. Bardzo mi wpadło w ucho :>
P.S. Przepraszam, że tak długo nie odpisywałam, moje maniery poszły do kąta.
no ja bardzo dużo słucham muzyki elektronicznej, w szczególności trip hopu
a jeśli chodzi coś o "future"
to godny polecenia był festiwal który odbył się w tamtym roku w Krakowie :Sacrum Profanum, na którym wystąpił Aphex Twin, jeden z najwybitniejszych twórców muzyki elektronicznej
koncert był ciekawy o tyle, iż miał oprawę graficzną wszelkiego typu multimedia, obrazy, filmy,lasery itp) stworzoną przez Tima Heckera( następnego wybitnego muzyka) który odbył się w starej hali na Nowej Hucie
Sacrum Profanum odbywa się co roku i w każdym zaprasza się wykonawców z określonego kraju, rok temu była to Anglia, dwa lata temu Niemcy ( i wystąpił Kraftwerk, jeden z protoplastów muzyki elektronicznej którego niestety nie widziałam) a w tym ma być edycja skandynawska i chodziły słuchy o zaproszeniu Bjork...
ale to chyba by było zbyt piękne
a na Off Festivalu wystąpi w tym roku Fennesz, kolejny wielki muzyk, ale chyba ta jego muzyka coś do mnie nie trafi, bardzo ciężko się jej słucha, wiec chyba trzeba sobie dać czas aby do niej dotrzeć
a z trip-hopu polecam :
Portishead
Lamb
Zero 7
Hooverphonic
poza tym jeszcze Air ( świetna nowa płyta) i Royksopp ale to już bardziej chillout